Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Királyok? Csatája

Multi-falka

2012. május 23. - mood reader

Multi-falka    

A Királyok Csatája a könyvsorozat második kötete. A film második évada már megy az HBO-n így most párhuzamosan haladok a filmmel, de most kemény vagyok és nem nézem a filmet. Szeretném, ha most a könyv adná számomra a képi világot is aztán kíváncsi leszek milyennek látom a filmet. 

Azért elég sok az új szereplő és az új helyszín is. Hát leginkább az új szereplő, néha azért elvesztem a fonalat, főként mikor úgy mutat be egy új lovagot, hogy felsorolja szinte a teljes családfát az Elsők Koráig:) Talán egy hajszálnyival nehézkesebb ez a könyv, mint az első volt, mert a királyok harci készülődéseinek hátterét, a motivációkat és az egyes nemesi házak pártállását is bemutatja, így egyel kevesebb történést érez az olvasó, kicsit lelassult a cselekmény.

Viszont egyre többet tudunk meg a fix szereplők életéről, titkos összefonódásairól és múltjáról. 

 

Tyrion már az egyik nagy kedvencemmé vált. Az okos, leleményes, nyitott szemmel járó törpe kezdi megszorongatni gonosz nővérét és az udvari kígyókat.

 

 

Arya menekülése viszont tele van fordulatokkal. Nagyon drukkolok a "tökös" kislánynak, aki most éppen valóban tökös kisfiúnak adja ki magát:)  

 

 

És egyre kíváncsibbá tesz a Véreb is, akiről úgy tűnik előbb utóbb lerántják a kegyetlen és érzelmek nélküli álarcot és azt gondolom mögötte valódi, megkeseredett és megkeményedett lelket láthatunk majd. 

 

 

De alig várom, hogy Daenerys fejezete következzen!! Jaj a sárkányok gyönyörűek lehetnek! Kár, hogy nagyon kevés fejezet szól egyenlőre róluk, hiszen még mindig a tengeren túl vándorolnak.

http://www.hbo.com/game-of-thrones/inde

         Szóval a kötet eddig egy szintén nagyon jól ismert helyzetet mutat be: amikor egy kutya kikerül a falkából így vagy úgy. A helye még ki sem hűlt, de máris számos jelentkező érzi úgy, hogy csakis őt illeti a megtiszteltetés.  Jellemző vezetőváltási jelenetsor nagyvállalati környezetben. Azt még csak-csak lenyelném, hogy aki tud azonnal rárepül a Trónra. Az inkább a nagy döbbenet, amikor rájövök, hogy a marakodó kutyák már milyen régóta tervezik a nagy belépőjüket. Atyaég!! Én meg azt hittem mindenki tele van munkával, otthon pedig inkább a családjára koncentrál. Most kiderül, hogy a legtöbb kollégámnak a pincéjében szervezeti ábra lóg a falon. Tudjátok, mint a gyilkossági csoportos sorozatokban a fehér tábla, rajta az ügyhöz kapcsolódó személyek neve és fotója, gyakran madzagokkal összekötögetve a logikai sorok....  

Másképp nem lehetséges, ha még azt is számításba vesszük milyen gyakran vannak személyi vagy feladatköri változások. Döbbenet... Én még magamhoz sem térek, a felkészültek pedig már csöpögtetik a megfelelő helyeken a szervezeti struktúrára vonatkozó mérgüket. És úgy tűnik a nagy felfordulásban gyakran sikerrel is járnak:( 

 

képek: google.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr814542698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása