Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Robert Galbraith - Kakukkszó

2015. augusztus 24. - mood reader

letoltes_2_5.jpgIstenem, végre egy igazi, hamisítatlan, amolyan klasszikus detektív regény!! Nem egy összecsapott, logikàtlan, hibákkal teli mű. Agatha Christie fílingem volt végig. Az első rész bemutatta detektívünket és titkárnőjét, meg a melót, aztán lassan, logikusan, mégis kellő izgalommal, sok apró részlettel gazdagítva haladt a megoldás fele. 83%-nál illett volna összerakni a megoldást, addigra minden apró részletet megosztott velünk az író a bűntényről. Persze nekem nem sikerült, ahogy régen a Poirot nyomozások esetén sem:-)

Úgy érzem valódi krimi gyöngyszemre leltem és alig várom a folytatást. Detektívünk érdekes figura. Cormoran Strike egy híres énekes és egy groupie vad éjszakájának eredményeként született. Anyja fiatalon túladagolásban halt meg. Ő pedig a vietnámi háborúban sebesült meg súlyosan. A sorozat kezdetén Cormoran éppen magán nyomózói irodájába költözik egy hosszú, labilis kapcsolat befejezéseként, anyagi gondjai vannak és még egy új titkárnőt is fizetnie kell egy hétig. De az új lány talán szerencsét hoz:) Végre ügyfél érkezik!! A férfi azt állítja ő a napokban meghalt híres modell bátyja, és szeretné bebizonyítani, hogy .... nem lett öngyilkos!! Cormoran nehezen vállalja a feladatot, mert csupán elkeseredett hozzátartozónak látja a férfit. 

A sztori akkor kezd igazán izgalmas lenni, amikor a detektív sorra találkozik az érintettekkel és néhány furcsa véletlenre bukkan. A nyomozás közben a detektív pedig hűséges és talpraesett titkárnőre lel:)

A karakter kitűnő, izgalmas és egyedi. A cselekmény egyenes, de titokzatos, a vége meglepő, de logikus!! Imádtam, már keresem a következőt!

És akkor utána néztem az írónak, és láss csodát!! Az író a Harry Potter anyja, J.K.Rowling!!! Na ezen aztán már nagyon elámultam! Elolvastam néhány interjút az írónővel és teljesen érthető volt az álnév használata a híres és varázslatos sorozat sikere után. Azért a siker ízéről nem mondott volna le semmiért! Így, amint a detektívregény elismerést szerzett a szakmában az írónő felfedte álcáját és sütkérezett az újabb sikerben... Ettől még a könyv kitűnő!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr567655142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása