Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Steve Berry - Királyi fortély

2015. február 02. - mood reader

letoltes_1__2.jpgAz író eddig magyarul megjelent minden könyvét olvastam! De az első három óta ez volt az, amelyiknek megint egy nagyon különös és érdekes titok, legenda a háttere. A kötetek állandó hőse Cotton Malone a volt titkos ügynök, aki most Dániában antikvár könyvekkel kereskedik. Ez a történet megtöri az eddigi kötetek időben lineáris elbeszélését és egy, korábban történt kalamajkát elevenít fel. Azaz Cotton most vallja be volt feleségének milyen veszélyekbe keveredett fiával néhány éve Angliában. Cotton fiával utazott Dániába, hogy kettesben töltsenek egy hetet és beszéljenek a volt feleség "árulásáról", miszerint a kamasz Gary apja nem Malone... Útközben a hivatal azonban megkéri Cottont, hogy kísérjen Londonba egy srácot. Minden szépen alakul, míg a londoni rendőrökről ki nem derül, hogy nem egészen azok. Innentől az események felturbózódnak. A könyv hozza Berry szokásos több szálon futó, tempós, akcióval teli pörgését. Mindenki össze-vissza futkos, senki nem mond igazat, nem az akinek látszik. A rohanásban azért felsorakoznak a Tudor-kor legjelentősebb helyszínei, épületei, amitől kedvet kapunk az utazásra.
És a titok: egy kis városból Bisley-ből ered a szóbeszéd, mely szerint a különc, kemény, szűz királynő I. Erzsébet valójában tízen éves korában meghalt, de nevelői nem merték ezt bevallani a fejezgetős VIII. Henriknek. Ezért merész tervet eszeltek ki. A király fattyú fiának titokban nevelt fiú gyermekét öltöztették a kis hercegnő ruháiba. A legenda szerint tehát a nagy királynő igazából egy csaló férfi volt. A pletykát Bisley környékén tényként tartják számon. Hevét könnyű szítani ismerve a királynő különcségeit, mint a paróka, fehérre mázolt arc, szüzesség... Minden esetre izgalmas elképzelni a királynő életét ezzel a feltevéssel. A következmények azonban súlyosak lehetnének. Nem csak a múlt egy eddig magasztalt időszakának megcsúfolása miatt, de az ezt jelentő jogi problémák okán is. Mert, ha a királynő nem volt törvényes királynő, úgy minden intézkedése, törvénye semmis kell legyen! És különösen az ír kedélyeket szítaná fel azonnal...

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr947094733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása