Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Hamar jött az új Gordiánus kaland - A nílusi rablók

2014. augusztus 04. - mood reader

letöltés_41.jpgJó gyorsan megjelent a következő Steven Saylor kötet:) És végre megint "egész estés" Gordianus kaland novellák helyett. Ez is egy bevett - főleg filmes - módszer a "hogyan folytassunk folytathatatlan történetet" esetekre. Folytassuk az eleje előttről! Mondjuk mínusz 15? Valószínűleg sokkal jobban futott a Gordianus sorozat, mint ahogyan arra az író számított. Az utolsó kötetekben a nyomozó már olyan öreg, hogy nem lenne hiteles a fel alá futkosása és a gyilkosok üldözése, ezért kellett találni egy elegáns útját a folytatásoknak. Sikerült! Az új borítókkal és a Hét csoda történeteivel elkezdődtek a fiatal Gordianus kalandjai.

Ebben a részben már dúl a láv az ifjú római és új, alexandriai rabszolganője Bethesda között. Tudjuk, hogy Bethesda később a felesége és gyermekei anyja is lesz, de az még odébb van. Ekkor Gordianus még nem nyomozó, de éles az esze, észre veszi a apróbb összefüggéseket is és sokat tanult nyomozó apjától is. 

Ezúttal Gordianus kénytelen felvetetni magát egy hírhedt rabló bandába, mert egy véletlen folytán Bethesdát elrabolják a banditák egy másik lány helyett és a szerelmes ifjú mindent megtesz, hogy visszaszerezze rabszolganőjét. Persze a titokzatos haramiák közé nem könnyű bekerülni és utána még életben is maradni, dea mi hősünk nyílt szívű, bátor, okos fiú és próbál "tiszta kezű" is maradni. Végén izgalmas csavarral zárul a történet. No, és happy enddel:) 

Furcsa volt, hogy ezúttal nem nyomozós ókori krimit, hanem egy kalandos történetet kaptam. Enyhén voltam csak megsértődve a végére. Amúgy teljesen okés a könyv. Kellően izgalmas, és aki kedveli már a nyomozót bizonyosan kíváncsi ezekre a megelőző történetekre is. De picit hiányzott a nyomozósdi. Viszont értékelem, hogy az író is tudja ezt, ezért olvasóinak magyarázattal szolgál záró soraiban, arra vonatkozólag, miért is lett ez ókori regény krimi helyett. Én vettem és elfogadom:)) Most pedig a már meglévő könyvsorozat elé teszem a polcon:))

 

http://mood-reader.blog.hu/2014/05/26/steven_saylor_a_het_csoda

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr856522525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása