Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Harlan Coben: Senkinek egy szót se

Én azért elmesélném...

2012. szeptember 05. - mood reader

hc2.jpgSzemezgetek már jó ideje Harlan Coben könyveivel. Mert úgy megragadnak a borítói a könyvesboltok kirakataiban.

Nem tudom mások is vannak-e így könyvválasztáskor. Én gyakran választok könyvet egyszerűen csak a borító alapján. Leginkább persze olyankor, amikor csak úgy nézgelődök a boltban, magam sem tudom mit szeretnék olvasni. Szinte sosem olvasom el az ajánlókat a könyveken.  Még a Bookline-on is a borító alapján klikkelek először és csak utána olvasom el a leírások első 2-3 mondatát:)

hc.jpg

Coben könyvei feltűnőek, fekete-fehér/egy színes fotóival és a dombornyomásos feliratokkal. Így esett a választás erre a kötetre és nagyon nem bántam meg. (Habár miután rákerestem az íróra egy kicsit megijedtem:))

A sztori kellően izgalmas, gyors, tele párbeszéddel. Könnyű és mégis lebilincselő. 1 nap alatt végeztem is vele!

A történet egy főhőse David Beck egy fiatal gyerekorvos, akinek feleségét és gyermekkori nagy szerelmét brutálisan meggyilkolják egy romantikus éjszakai légyottjuk során. Beck nem tudja kiheverni a megrázkódtatást 8 év alatt sem, szerelme és bűntudata mélyebb annál semhogy tovább tudjon lépni az életben.

8 évvel később azonban különös e-mailt kap egy titokzatos címről és úgy tűnik, felesége talán valahogy mégis életben van vagy ami még valószínűbb, hogy valaki morbid tréfát kezd űzni vele.

De ki és miért tenné?

A cselekmény egyre bonyolódik, a feszültség exponenciálisan nő és nem lankadt a figyelmem még azután sem, hogy a mozaik darabkák lassan kezdtek összeállni a rémes történetben.

Igazi thriller, ami a véres húscafatos részek nélkül is lebilincselő olvasmány.

Nálam bekerült a „még tovább is olvasandók” listájára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr604757668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása