Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Trónok Harca - Varjak Lakomája, a negyedik könyv

2012. október 22. - mood reader

sda.jpgIgazán nagy rajongója lettem a sorozatnak. Mindazonáltal a páros részek veszítenek a lendületből. A második kötet vontatott volt és a rengeteg harc mellett nem jutott elég hangsúly a személyes történetekre. 

Most a negyedik részben túl sok már a szereplő, akinek életét végig követjük. Emiatt nincs elegendő idő rájuk, mire izgalmassá válna 1-1 esemény, már tovább is ugrik a következő szereplőre és sok száz oldal múlva követjük tovább 1-1 hős útját. 

:) Furcsa, de úgy a 300. oldal körül kerített hatalmába az érzés, hogy egy teljesen új történetet olvasok már. És bizonyos értelemben tényleg.

Ha felelevenítem az első könyv eseményeit és szereplőit...hol vannak már a Starkok... Legtöbbjükkel pikk-pakk végzett valami idióta vagy irigy barom, a maradék szétszéledt a királyságban vagy egyszerűen csak nem szól róluk a "fáma" már jó ideje...sajnos:( 

Aztán sok szereplő egészen megváltozott. Akit eddig szerettem, most megijeszt, aki velejéig romlottnak tűnt most egyre közelebb kerül hozzám gyarlóságával, vezeklésével. A legnagyobb belső változáson mentek át: a Véreb, Catelyn, Jaime, Kisujj, ......

Eközben olyan sok az új szereplő,hogy valószínűleg ez okozta a sok kedvelt hős kimaradását ebből a kötetből. bre.jpgNagyon hiányzott nekem Daenerys, Bran, Greyjoy sorsa. Helyettük új történetek indultak új szereplőkkel: Brienne, Alainne, Varjúszemű, Asha, Szegfű, Margery...

Emiatt kezd kicsit kaotikussá válni a story, túlságosan szerteágazó a történet. Ugyanakkor még mindig izgalmas, még mindig fordulatokban gazdag, sőt gyakran drasztikus fordulatokban. Még mindig várom, hogy a gonosz bűnhődjön, a jók pedig vége elnyerjék jutalmukat és boldogak lehessenek.

Bár vannak zökkenők, mégis őszintén rajongója lettem a sorozatnak és alllig várom a következő és következő filmes évadot is. Na meg a maradék 2 kötetet,amik még nem jelentek meg.

Közben pedig már forog a harmadik évad:)

 http://gameofthrones.hu/hirek.php

https://www.facebook.com/tronokharca.gameofthrones

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr514848053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása