Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Steve Berry - A Kolombusz-affér

2014. szeptember 22. - mood reader

letöltés_43.jpgBerry legújabb könyve szakít az eddigi történet lánccal. Főhőse ezúttal nem Cotton Malone, bár a Magellán Ügyosztály is feltűnik a futkosásban. Viszont ez mégis egy önálló történet. A "titok" ezúttal a Kolombusz misztérium és a zsidó szent ereklyék keresése. A helyszín pedig igen különleges és exotikus: Jamaica.

Már dos Santos is írt Kolombuszos könyvet, amiről itt is olvashattatok, de ezúttal az író merész feltételezésbe vágott: miszerint Kolombusz valójában áttért zsidó volt, aki az Újvilágban az Új hazát kereste népének és elvitte, majd elrejtette a féltve őrzött kincseit a zsidó népnek a lerombolt Második Templomból. A kincsről egyedül a vele utazó Luis de Torres tudott, aki mint első lévita elrejtette és nemzedékről nemzedékre hagyományozta a lelőhely titkát. A történet főszereplője pedig Tom Sagan, a kikeresztelkedett, volt újságíró, akinek épp minden mindegy, amikor lánya bajba kerül és ezzel beindulnak az események, mely megváltoztatja az életét. Át kell értékelnie a múltját és kapcsolatát a lányával, valamint az apjával. Sok érdekességet tudunk meg Kolombusz útjairól, Jamaica őslakosairól és betelepített fekete, rabszolga kolóniájáról. 

Érdekes dolog a vallás. Vallásosnak lenni mély elköteleződés egy közösség és hit felé. Fontosak a szertartások, a történetek, az azonos vallásúak véleménye... Olyan nehezen érthető a kitagadósdi, ha az ember fia másik vallásra térne át, mert a szerelme oda tartozik, vagy mert nem érzi magáénak az örökségül kapottat. Vitatkozni azon, hogy kinek az Istene igazibb, sosem értettem. Nekem, aki nem vagyok vallásos mindez csak játék a szavakkal... Elnézést kérek mindenkitől, akit ezzel megbántok! Én nem a vallások különbségeit, éppen az azonosságait látom: hinni egy magasabb tervben, lényben, aki segítségünkre van az élet viszontagságai során. Szeretni és ezáltal szeretve lenni. Erőt meríteni a hitből, hogy könnyebben vegyük az akadályokat. A többi csak sallang, megkülönböztető külcsín, szertartás. A mit közös, a hogyan más.

Mint mindig az író elég anyagot gyűjtött, hogy fikciója akár igaz is lehetne:)

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr36633919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása