Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Jo Nesbo - Nemesis (angolul)

2015. április 06. - mood reader

letoltes_9.jpgA Harry Hole sorozatra kicsit későn találtam rá, ezért marhára de nagyon le vagyok maradva... Na, de nem tudok egyszerre 4 könyvet olvasni:) Még! Keresem a szavakat, mert mint skandináv krimi a legjobbak között tartom számon és mégis az elején nagyon nehezen haladok vele. És Hole is nagyon megoszt engem... A kötetek első harmadában annyira ellenszenves, hogy mindig megfogadom ez az utolsó, amit elolvasok. Aztán valahogy rákattanok és a végére nehéz előkeresnem az ellenszenvemet és okait... 

Hole egyedül marad, mert Rakel és fia Oleg Oroszországba utaznak az apa által indított gyermekelhelyezési tárgyalásra. Hole ezalatt könnyelmű afférba kavarodik egy szép cigány lánnyal. Az utolsó randi után a jól ismert fejfájással és hányingerrel ébred, és nem emlékszik semmire az előző estéből, ami azért szívás, mivel a lányt holtan találják. Eközben a városban egy ismeretlen férfi kirabol egy bankot és közben megöl egy alkalmazottat. Nehéz lenne leírni a történetet, mert sok szálon fut, melyek össze vissza kuszálódnak. Hole új kolléganővel dolgozik együtt és mindeközben egy pillanatra sem felejti el Ellen-t, brutálisan meggyilkolt kollégáját. 

Ugyanakkor elismerem, hogy Hole nagy koponya, még ha alkesz is, antiszoc is... A végére semmi sem úgy alakul, ahogy a felénél sejtettük! Mindenki lelepleződik, elkapódik, megbűnhődik! 

Ezúttal angolul olvastam el. Európai, szóval sok az összetett mondat, metafóra, hosszabb gondolatok. Viszont egyértelműen nem angol anyanyelvű ember fordította, mert sok blődség van benne, nyelvtani vagy szóhiba. És olykor olyan hosszú az összetétel, hogy elveszik az alany:(

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr497272117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása