Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Jo Nesbo - The Redeemer (angolul)

2016. január 11. - mood reader

the-redeemer.jpgAz összes közül eddig ez a rész nyerte el a tetszésemet;) Már említettem, hogy Hole nem épp a zsánerem sőt kifejezetten taszít.... Nem bírom a stílusát, az antiszociális lényét, de valószínűleg az alkoholizmusa az, amit nem tudok elfogadni, mégha oly életszerű is egy magafajta rendőrtől. Szerencsére nem olvasom olyan sűrűn, hogy rám telepedhessen és ezúttal kordában tartotta a szenvedélyét így több idő jutott a szövevényes ügy megoldására is. 

Ez a story nagyon jól volt felépítve. Sok gyanús alakkal, elfojtott figurával. A történet felütése egy korábban játszódó esemény, mely minden alakot összegyűjt, aki később gyanússá, fontossá válik és ezzel okoz fejtörést az olvasónak. Izgalmas volt és csavaros. Olyan egszerűnek indult. Gyanakodni azért kezdtem, mert a megoldás nem tűnhetett véglegesnek a könyv 48%-nál... Utána derülnek ki a szereplők régi simlisségei, összefonódásai, valódi arcai! A végén persze minden kiderül és minden logikus is, de a hangvétele nyomott. Az utolsó oldalra is jut a meglepetésből és a csalódásból.

Hole ezúttal szimpatikusabb, empatikusabb, emberibb, de esendőbb is. És bárhogy szánom is nem akarom, hogy kibéküljön Rakellel...nem a kapcsolat fogja megváltoztatni, de az ő életüket tutira tönkre teszi..és ez megbocsáthatatlan...

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr698224102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása