Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Jose Rodrigues Dos Santos - A végső titok

2014. május 19. - mood reader

letöltés_36.jpgÉs ismét Tomas Noronha portugál kódfejtő barátunk. Még mindig uncsi, nem túl férfias karakter. Kis okoska. Gyakorlatilag a könyv 75%-át végig dumálja elmagyarázva mindent. Ez a könyv is olyan, hogy nem is tudom most ajánljam vagy se. Az alap titok és a sok sok magyarázat hozzá tulajdonképpen érdekes. Szokás szerint jól érthető. Ugyanakkor alig történik valami. Az események nem életszerűek. Ennyi dumát egy rendőr se hallgatna végig miközben sorozatgyilkos után igyekszik. Picike akció, picike izgalom, picike csavar. 

Az "okítás" ezúttal az Újszövetség átértékelése. Az író utószava szerint semmit nem talált ki, minden amit leír valóban vitatott részei a Bibliának. Röviden az a feltételezés néhány kutató történész szerint, hogy az Újszövetség nagy része nem teljesen igaz. Vannak benne másolási hibák, de önkényes kiegészítések, csúsztatások is. Eszerint Jézus nagyon is hithű zsidó ember volt, aki az apokalipszist prédikálta. Nem akart új vallást alapítani. A kereszténység azért lett vallássá mert Pál apostol rengeteg hitetlent tudott megtéríteni. A tömegek ára pedig  néhány zsidó szokás törlése. A szombati munka tilalma, a körülmetélés és a kóser étel jelentősége kikerült a kalapból így egyre nőtt a követők száma. 

Állítólag az is igaz, hogy találtak egy sírt, mely lehet hogy Jézus és családja hamvait tartalmazza. Mindezek pedig egy rejtélyes gyilkosság sorozathoz kötve kerülnek elbeszélésre. Én nagyon keveset tudok az említett történészi, teológiai vitákról, de a magyarázatok elég logikusnak tűntek. Viszont az is igaz, hogy az embereknek szükségük van hitre. Erőt ad neki, kitartást, segítséget. Kit érdekel, hogy valóbab feltámadt vagy sem? Az a fontos, hogy te miben hiszel. Úgy gondolom, hogy a vallásos olvasókat esetleg megbotránkoztatja, az ateistákat pedig elgondolkodtatja ez a könyv. De egyikük se várjon eseménydús, izgalmas, feszült akciókat:)

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr26100427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása