Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

John Grisham - Az utca ügyvédje

2013. augusztus 12. - mood reader

letöltés (1)_4.jpgGrisham "régi motoros" író. Legismertebb regényeit még Hollywood is felkapta és olyan nagy sikerű filmeket készített belőlük, mint a Cég vagy a Pelikán ügyirat.

Grisham évekig volt polgári peres ügyvéd maga is, számos esetét dolgozta fel könyveiben is:  http://hu.wikipedia.org/wiki/John_Grisham

letöltés_20.jpgMint minden regénye ez is egy ügyvédről és egy aljas jogi cselszövésről szól. Michael Brock egy nagy nevű cég jogásza, akinek szépen ível felfelé a karrierje, amivel egyenes arányban romlik a házassága orvosnak készülő feleségével. Amikor azonban az irodában túszul ejti őt és néhány kollégáját egy hajléktalan férfi, akit végül a túszmentő akció során agyon lőnek, Michael addigi élete teljesen megváltozik. Megismerkedve a hajléktalanok életével, napi küzdelmeivel és jogaik folyamatos eltiprásával felmond zsíros munkahelyén és beáll egy alapítvány által támogatott jogi iroda alkalmazásába. Miközben valódi emberek, valódi problémáin próbál ezek után segíteni elkezdi felgöngyölíteni a túszejtés mögött álló események felgöngyölítését, melyben előző cége is nyakig benne van.

Grisham könyvei vagy nagyon tetszenek, vagy nagyon nem. Az utca ügyvédje nálam sajnos a második kategóriába került. Ezúttal is túlságosan száraz volt a történet, nem volt izgalmas eléggé a jogi sumákolás sem. A főhős története kicsit szánalomra méltó és túlságosan szélsőséges volt és akció, bűnügy vagy lendület sem volt benne. Persze nem lehet minden  könyv témája eget rengető és természetesen valóban elgondolkodtatja az embert a hajléktalanok élete, sorsa, és az ellenük bizonyosan folyamatosan elkövetett jogi és egyéb túlkapások igazságtalansága. Mégis nehéz összességében és általánosságban sajnálatot vagy felelősséget ébreszteni irányukban azt hiszem:( 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr235444696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása