Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Harlan Coben - Dermesztő csend

2013. július 22. - mood reader

letöltés_18.jpgCoban a legutóbbi felfedezésem, aki hamar nagy kedvencemmé vált. A könyveit egyszerűen nem tudom letenni. falom a fejezeteket. Annyira lendületes a történet alakulása, hogy csak kapkodja az olvasó a fejét. Szüntelen változik a felállás, szinte fejezetenként újra kell gondolnunk az addig történteket és átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk a következő eseményekről vagy a végjátékról. Coban-nél semmi sem az, aminek elsőre látszik.

Szinte alap, hogy minden valamire való krimi bestseller írónak kell lennie legalább egy sorozatának, ahol a főhős és/vagy kis csapata könyvről könyvre próbálja megfejteni a borzalmas eseteket. Ezúttal ebbe a sorozatba sikerült belenyúlnom. A főhős pedig több szempontból is érdekes figura. Myron, a sérülése miatt csak majdnem MB1-es kosárlabdázó, aki most sportolók és színészek ügynökeként vezeti saját vállalkozását barátjával, az ex pankrátoros Esperanzával. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Harlan_Coben

letöltés (1)_3.jpgMyron barátai mind különös, fura figurák: magánharcossá képzett arisztokrata milliomos, Moszad ügynökből átvedlett transzi, orosz súlyemelő forma szexista hölgyemény… Persze a szívemhez azért is áll nagyon közel hősünk, mivel a kiskutyámat is Myron-nak hívják:) Meg mertem volna esküdni rá, hogy ezt a nevet mi találtuk ki, nem létezik. Mivel az Airedale terrieremnek mindenképpen egy angol hangzású nevet kerestünk és a Byron már foglalt volt, így esett a választás a hasonló hangzású Myron-ra.

Ebben a könyvben Myron egy jó barátja lánya, a 18 éves Aimee kerül bajba, és a véletlenek furcsa sorozatai miatt végül Myron és barátai próbálnak a lány nyomára akadni. Persze a történet ennél sokkal bonyolultabb, lévén már eltűnt egy lány a városból nem is olyan régen.  Van-e kapcsolat a két lány eltűnése között? Élnek-e még? Az események sora még Myron-t is gyanúba keverik.

Biztosíthatok mindenkit percről percre változik a kérdésekre a válasz, ahogyan a gyanúsítottak és a lehetséges okok is. És mikor már azt hisszük vége, na akkor jön még csak a csavar!! Amolyan Coban módra:)

Szuper sztori ez is!

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr315394717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása