Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Maria Duenas - Öltések közt az idő

2015. május 11. - mood reader

images_21.jpgTagadhatatlanul női regény. Az a fajta, amit a Nők lapja is ajánlhat (talán ajánlott is) a hölgyeknek. Nem bugyuta romantikus fércmű, mégsem kedvelem különösen ezt a műfajt, stílust. Egyszerűen mert enyhe disszonanciát érzek benne. Nem romantikus butaság, viszont a stílusa nem elég komoly, mély, tartalmas.... Igen, ezt érzem, hogy a téma és a stílus üti egymást... 

A könyv egy fiatal spanyol lány életéről szól az 1900-as évek elején, a spanyol háború, majd a II. világháború idején. A történetnek a háttere és helyszíne is nagyon érdekes! Sira Madridban gyermekként tanulja ki a varrást egy szabóságban. A spanyol háború kitörése előtt viharos szerelembe esik egy kalandorral, akivel Marokkóba költözik, de aki mindenéből kifosztva hagyja magára a fiatal lányt egy idegen országban. Sirának fel kell nőnie, talpra kell állnia, hogy rendezze tartozását, amiben egy seftek spanyol asszony támogatja. Kalandos és veszélyes úton jutnak annyi pénzhez, hogy a lány divatos szabászatot nyithasson a városban az ott élő gazdag spanyol és német hölgyek ízlése szerint. Az üzlet azonban a vártnál is sikeresebb! Sira megismerkedik a város krémjével és barátságot köt egy különleges angol hölggyel! A történelem igazítja életét! A németek számára különösen fontossá válik Spanyolország belépése a világháborúba, az angolok pedig mindent megtesznek, hogy Spanyolország ne álljon Németország mellé! Az angol titkosszolgálat sűrű kémhálózatot hozott létre az országban és Marokkóban is. Sira pedig felcsap kémnek. Madridba költözik, ahol a német elit köreibe kell beépülni, mint divat szabó. A munkát olyan jól teljesíti, hogy egy különlegesen nehéz és veszélyes küldetést is rábíznak Lisszabonban. 

images_1_1.jpgA környezet színes, különleges, a történelem sodrása veszélyessé és egyedivé teszi. A sztori akár igaz is lehet, nekem a stílus mégis túl nőies, túl laza. Izgalmasabb lehetne, ha az író feszültebbé tudta volna tenni a regény második felét. A könyvben mégis van annyi, hogy sorozatot is forgattak belőle, ami szerintem elég jól sikerült! Érdemes megnézni! 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr477347410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása