Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Natasa Solomons - Eltűnt férjek galériája

2015. augusztus 31. - mood reader

letoltes_3_2.jpgKellemes, nyár esti olvasmány hölgyeknek:)) Bájos, kedves, telefestménnyel, művészettel, lágy, hajlékony, semmi dráma, nem szorítja össze a mellkasod, csak lebegsz a lapokkal. Olyan, mint egy kellemes óangol vidéki séta a parkban egy csipkésnapernyő alatt. 

Juliet Montague egy fiatal zsidó asszony, két kis gyermekkel, akit kevéssé hat meg a vallása, annál inkább a festészet. De nem a művelése, mint inkább az élvezete. Imádja a festményeket, megérintik őt. Még kislány korában készített róla egy portrét egy festő, amolyan barter munkaként, mert másképp nem tudott fizetni a szemüvege megjavításáért. Juliet-et azonban egy nap megrázó hirtelenséggel hagyja el a férje. Amolyan "boltba ment és elfelejtett hazajönni" módon. Sajnos a zsidó hagyományok szerint csak a férfi válhat el a feleségétől, így ameddig a férj meg nem hal, el nem válik vagy vissza nem tér ő nem kerülhet más férfival kapcsolatba... A fiatalasszony azonban kezébe veszi az életét és egy galéria tulajdonosaként végre azt teszi, amit igazán szeret: képeket válogat. A történet azért nagyon picit bonyolódik a férj után való kutatással, egy vidéken élő festő szerelmével és a gyerekek felnőtté válásával, de a regény gerince, Juliet életének fejezetei, melyeket a róla készült portrékon keresztül ismer meg az olvasó. A portrék és azok megfestése különböző életszakaszait mutatják be Juliet-nek. Tényleg kedves olvasmány, az első 3 fejezet még felcsigázott, de aztán csak kellemes maradt, izgalmas semmiképp. 

Véletlen egybeesés, hogy ma, amikor befejeztem a könyvet láttam a Big Eyes című filmet. A téma pedig szintén festészet:))) Elképesztő igaz sztori! Szó szerint és nagybetűs Sztori! A film Walter Keane festőművész sztárságáról szól, aki a 60-as években lett Amerika szerte kedvelt festő. Bár a férfi inkább volt fenomenális kereskedő és marketing szakember!! Mivel utóbb a felesége beperelte és nyilvánosságra hozta, hogy minden a férfi nevével eladott képet ő, egyedül ő festett!! A szereposztás kitűnő, a film elragadó és megdöbbentő. A legdurvább, hogy a Wikipedia nem is festőként, hanem amerikai plagistakénet tartja számon az urat:) https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Keane

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr407734130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása