Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Philippa Gregory - A szűz királynő szeretője

4.könyv Erzsébet királynő uralkodásának első éveiről

2012. szeptember 24. - mood reader

pg.jpg4.könyv Erzsébet királynő uralkodásának első éveiről

Az angol történelem egyik legizgalmasabb, legőrültebb családja kétségkívül a Tudorok voltak. Rengeteg művészi alkotás tartotta fent számunkra emléküket, történeteiket. 

Mindig szívesen olvastam történelmi regényeket. Főként azokat, melyek tartalmilag történelmi tényeken alapulnak, hűen ábrázolják a kort, társadalmat, és mégis izgalmas regények. Számtalan kérdőjel, megoldatlan rejtély található a történelmi tények között, és izgalmasnak találom, amikor egy író ilyen történelmi fekete lyukakat próbál fantáziája és a tények segítségével betömni. 

Philippa Gregory ilyen regényeket ír:)         http://en.wikipedia.org/wiki/Philippa_Gregory

Ez a könyv a Tudorokról szóló sorozatának 4. kötete. Túl vagyunk már VIII. Henrik hires Boleyn afférján és a nemes hölgyet követők hosszú során. Az előző könyv Mária királynő uralkodását mutatta be ez a kötet pedig már Erzsébet királynő első uralkodói éveiről szól. A történet alapját egy megoldatlan és különös haláleset adta, és ezt a kérdőjelet próbálja az írónő megválaszolni regényével, mely természetesen történelmi alapokon nyugszik.

Én nagyon kedvelem ezt a sorozatot, mert csudálatos, izgalmas, kegyetlen világ lehetett az angol Aranykor.

tudo.jpgAz elmúlt években nagy figyelmet kapott a Tudor téma, hiszen nem régen futott ki az HBO nagy sikerű sorozata VIII. Henrik főszereplésével. Szerintem zseniális alakítás volt és egyébként is rendesen kidolgozott izgalmas sorozat volt. 

https://www.youtube.com/watch?v=WXNf9dxnQrM

De az írónő első kötetét is megfilmesítették néhány éve: A másik Boleyn lány, mely szintén jó eredményeket kapott az imdb-n:) Én minden esetre alig várom a következő könyvet és az új sorozatát is szeretném majd elolvasni 

http://www.imdb.com/title/tt0467200/

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr184784309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása