Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Ruth Ware - Sötét erdő

2017. április 25. - mood reader

covers_387334.jpgÚgy tűnik mostanában bele találok ezekbe a hátborzongató, gerincen felkúszó félelemmel teli könyvekbe. Vagy ez most egy különösen divatos stílus nem tudom. Ezúttal a főhős egy krimi írónő (a maga 26 évével), akit 10 éve nem látott barátnője hív meg esküvője elöttre szervezett lánybúcsújára. Mindvégig tudjuk, hogy titok övezi 10 évvel ezelőtti szakításának és barátságuk megszakadásának eseményeit, végül azonban mégis elmegy a lánybúcsúra. A rengeteg meghívottból azonban csupán 6-an jelennek meg a vidéki, erdő mélyén megbúvó nyaralóba, mely tiszta üvegfal. Már az első éjszaka is kellemetlenül telik, hiszen a menyasszony barátai nem ismerik mind egymást és sok a különös, idegesítő vagy furcsa viselkedés is. Különben mennek a szokásos ivós játékok, elő kerül egy kis drog, pizza, némi civakodással tarkítva. Másnap reggel Melanie a kismama fel is adja, mivel térerő nincs és már a vezetékes telefon sem működik, plusz leesett a hó. A csaj hazamegy férjéhez és kisbabájához és főhősünk Leonora is szívesebben húzna haza. végül mégis marad. A nap nem túl hagyományos lánybúcsús agyaggalamb lövészettel folytatódik és a kínos kvíz kérdésekkel. Na innen nem mesélem tovább, mert izgi nagyon. Azért az még a történet pikantériája, hogy Leonora nem tudja miért is lett meghívva ennyi év után, míg ki nem derül, hogy a kedves menyasszony barátnő épp főhősünk gyerekkori szerelméhez kíván hozzámenni. Plusz jön a sejtelmesen, lassan kialakuló félelem a magányos házban. NA és persze a tény, hogy a könyv első fejezetében Leonora épp kórházba kerül sokkos állapotban, véresen, sebesülten...

Letehetetlen a könyv! Szépen, lassan bontakoznak ki a kisebb nagyobb titkok a múltból és a jelenből. Mindvégig érezzük, hogy valami nagyon aljas terv lapul a háttérben, de az író nagyon ügyesen nem fedi fel a nagy titkot. Egyszerre voltam lelkes és rémült olvasás közben. Imádtam, hogy sötétben tapogatózok, de már érzem a gerincemben a fagyos félelmet. Remek film alap lehetne a történet szerintem. Ajánlom mindenkinek, aki jó thrillerre vágyik, de azért ne éjjel, egyedül, az erdei házban akarja elolvasni:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr1712434915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása