Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Gary Van Haas - Az ikon

2014. július 14. - mood reader

letöltés_39.jpgŐ lenne a .... Steve Berry jelölt? Háááát van hova fejlődni...

A történet hőse - sejtésem szerint a többi köteté is - Garth Hanson (milyen név...) a festő, aki művésetét festmények hamistásával étékesíti. Ezúttal egy görög ikon megfestésére kap megbízást. Ehhez kedvelt nyaraló helyére, a csodaszép görög szigetre, Mikonoszra kell utaznia. Itt cimboráival egyéb illegális akciót is levezényelnek, anyagi helyzetük javítása érdekében. Mindeközben próbálják megfejteni mi történt valójában egy másik, a szigeten ténykedő festő barátjukkal, aki rejtélyes körülmények áldozata lett. És persze a szebbik nem is képviselteti magát. Gyilkosságok, műkincs rablások, titkok, titokzatos alakok, furcsa találkozások. És Hanson, aki próbálja kideríteni az igazságot. 

Könnyű. Nagyon könnyű olvasmány. Nekem olyan érzésem volt, mintha egy tini írta volna. Már túlságosan is egyszerű mondatok, buta, izgalomtól mentes cselekmény, egyszerűen megalkotott figurák. Olyan fiatalos, lényegre törő, egyszerű fogalmazvány. A főhős cak gondol valamire és az már ott is terem, meg is történik. Mindig épp jókor van jó helyen, hogy fontos, éppen szükséges információhoz jusson. 

Nem villanyozódtam fel tőle. Az egyetlen pozitívuma, hogy rövid, gyorsan kivégezhető. Mondjuk egy nap strandoláshoz remek Blikk helyett:)) Persze utána guglizva kiderül, hogy az író egyben film producer és rendező is Görögországban, ahol feleségével él, így érthető okokból a könyvei gyakorlatilag mini forgatókönyvek egyben.. Az imdb szerint most készít filmet hősünk egy másik történetéből. Na meglátjuk, ha... 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr826462627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása