Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Women's Murder Club: 11th hour

A csajos Patterson sorozat

2012. július 16. - mood reader

517R01a8+oL._SL500_AA278_PIkin4,BottomRight,-48,22_AA300_SH20_OU01_.jpgA csajos Patterson sorozat

James Pattersonról írtam már nektek. Alex Cross sorozatáról és a film adaptációkról.

A másik sorozata picit csajosabb: ez a Women's Murder Club sorozat. Főhőse Lindsay Boxer, az SFPD gyilkossági nyomozónője. Kitartó, makacs, önfejű, szívós, kemény csaj. Bizonyos értelemben tipikus napjaink szinglije. Túlságosan jó egy férfias szakmában, túlságosan önálló, túlságosan realista, nem könnyű férfiként közel kerülni hozzá. Így gyakran kell mea culpáznia, mert sok esetben nem fogja a férfiak romantikus adását és a valódi érzelmeket sem veszi észre.

Állandó társa sokáig csupán Martha a border collie, akivel sokat fut, edz, de akire gyakran szitter vigyáz, hisz Lindsay munkája gyakran éjszakába nyúlik.

A női szekció gyakorlatilag az első kötetben alakul meg. Ne mmeglepő módon barátnői szintén a gyilkossági nyomozások hátterén dolgoznak: a törvényszéki orvosszakértő, az ügyészség munkatársa és a San Francisco Chronicle nyomozó riportere. Ők négyen alkotják a Clubot, minek keretében a komolyabb eseteket közösen próbálják megoldani általában persze sikerrel.

Nem mondanám egy különösen izgalmas könyvsorozatnak egyébként. Egy kötetben általában két eseten dolgoznak a szereplők párhuzamosan. Nem a gyilkos személyének felfedése a könyv legizgalmasabb része többnyire. Sokszor egy nem túl izgalmas fejezet közepén hirtelen derít fényt a gyilkos személyazonosságára így az nem tűnik túl fontos momentumnak a teljes könyv kapcsán.

Érdekes mert ezeket a sorokat írva jövök rá, hogy csak egy kellemes könyvecske, amit időről időre angolul könnyedén el tudok olvasni és valószínűleg ez a fő motiváció. A sok kötet alatt csupán a szereplőkhöz alakult ki némi kötődésem és kíváncsian várom, hogy an alakul magánéletük, megspékelve 1-2 gyilkosság felderítéssel.

A címek nagyobn plasztikusak:) Ez a 11-dik kötet, de nem hinném, hogy filmgyanús lenne.

http://bookboogie.blogspot.hu/2012/05/11th-hour-james-patterson-and-maxine.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr744658755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása