Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Dennis Lehane - Vihar-sziget

2014. október 27. - mood reader

letöltés_46.jpgSok könyvet olvastam már életemben, de most úgy érzem ennél rémisztőbbet, félelmetesebbet, hátborzongatóbbat még nem. Napok óta készülök a bejegyzésre, de egyszerűen nem akarom újra lepörgetni magam előtt a történetet. az első oldaltól kezdve fojtogató, nyomasztó a történet is és a hangulata is. Már az első oldal után biztos voltam abban, hogy a vége naggggyon durva lesz!! (És az is lett!) Valószínűleg már maga a környezet rányomja a bélyegét a hangulatra: kis sziget,elmegyógyintézet, őrültek, bolondok, orvosok, biztonságiak, lobotómia, nyálcsorgás, sikongatás, rettegés, rácsok, szíjak, titkok... Amúgy is rettegek a bomlott elméjűektől, mert kiszámíthatatlanok és általában veszélyesek. A helyszín a vihar miatt még baljóslatúbb. Őrjítő! Egyszerűen csak ezeket a szavakat vagyok képes újra és újra leírni: rémisztő, baljós, őrjítő, ijesztő,rettenetes, félelmetes, titokzatos, sűrű, hátborzongató... Este ne olvassátok egyedül...

A történet ugyanakkor nagyon állat, nagyon durva, nagyon maga alá temet, mégis falod a lapokat, pedig tudod, hogy iszonyatos lesz a vége. Én az utolsó mondatig nem akartam elhinni a történet végét!! Ultra durvaaa!! Adott a cím szerinti Vihar-sziget, ahol egy félig-meddig titkos, államilag támogatott elmegyógyintézet működik. Különösen veszélyes figurákat gyűjtötték be kísérletek alanyainak. Főhősünk Teddy a rendőrbíró, aki egy eltűnt ápolt nyomában érkezik a szigetre társával Chuck-al. Hamarosan azonban érezhetően megváltozik a történet valódi fonala. Úgy tűnik az intézetben mindenki hazudik, titkolózik, takargat valamit az eltűnt nővel kapcsolatban. És a rendőrbírók munkáját is inkább hátráltatják. Teddy pedig nem csak az eltűnt nő miatt jött a szigetre valójában. Mégis mintha vártak volna már rá, mintha nem akarnák elengedni a szigetről többé. Ez valahogy olyan hely, ahol bárkit el lehet tűntetni örökre... Nagyon nyomasztó, és nagyon brutál a befejezés!!!

- Valójában mennyit tudsz erről a helyről, főnök?

Teddy megvonta a vállát. - Néhány dolgot. Semmire sem elég, csak arra, hogy begyulladjak.

Ó, ez nagyszerű. Ha te be vagy gyulladva, egy átlagos halandónak mit kell éreznie?

Teddy elmosolyodott. - Talán gyilkos pánikot.

Azt hiszem nem leszek képes megnézni a könyvből készült filmet. Valójában épp a film miatt olvastam el a könyvet, mert emlékszem, hogy a trailer nagyon megijesztett. Reméltem, hogy ha ismerem a sztorit könnyebb lesz a film, de nem most még jobban ellenkezem a képi valóság ellen!! Épp elég a képzeletemben lepörgött filmecske:( Pedig Scorsese és Di Caprio:)))) Azért idebiggyesztem a trailer-t:) Majd meséljétek el:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr136727149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása