Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Harlan Coben - Hiányzol

2015. március 09. - mood reader

letoltes_1_1.jpgLe-te-he-tet-len!!! Ahogy Harlan Coben minden eddig olvasott könyve! Hosszan elgondolkodtam mi is az író titka, mivel szögez oda a kanapéra. Úgy érzem Coben és Abbott stílusa, nyelvezete, hangvétele nagyon nagyon hasonló. Kíváncsi lennék, hogy egy fejezetet elolvasva rájönnék-e melyikük részletét olvasom... Több fejezet olvasása után azonban azt gondolom elég nagy biztonsággal tudnék válaszolni. A két író a történet felfűzésében tér el egymástól. Abbott művei nagyon dinamikusak, sok a menekülés, jövés-menés. Általában a főhős a kutatás, menekülés során véletlenszerűen szerez társakat maga mellé. Coben történetei lassabbak, nyugodtabbak. Legjellemzőbb pedig ahogy a régre visszanyúló titkokra fejezetről fejezetre lassan derül fény. Minden fejezet végén levegő után kapkodok: huh, ne mááár, téényleg, basszus... és nem tudom letenni, muszáj, hogy még egy fejezetet elolvassak. így telik el fél éjszaka:) 

A történet főhőse Kat Donovan, a lassan középkorú nyomozónő, aki több mély sebet hordoz magában és ez nyilvánvaló hatással van életére. 18 éve egyszerre veszítette el rendőr édesapját és vőlegényét. Előbbi gyilkosság áldozata lett, utóbbi hirtelen szakított vele. Csöndesen, magányosan éldegél, végzi a munkáját, mikor megtudja, hogy apja börtön büntetését töltő gyilkosa haldoklik. Mivel a bérgyilkos sosem vallotta be kinek a parancsára végzett az apjával Kat még egy utolsó próbát tesz az igazság kiderítésére. Végül döbbenetes dologra derül fény... Eközben barátnője nyomására bejelentkezik egy társkereső oldalra, ahol pedig csodák csodája volt vőlegényére bukkan... És miközben az iménti két szál is visszahúzza a múltjához, felhívja őt egy fiatal srác, aki állítja, hogy az anyukáját elrabolták, miközben minden jel arra utal, hogy csupán jól szórakozik egy férfival valahol Costa Ricán... A szálak végül szép lassan össze futnak majd. Viszont készüljön fel a kedves jövőbeli olvasó, hogy a háttérben rejlő titkok nagyon DURVÁK!!! Mondjuk azért fejezetről fejezetre haladva lehet érezni, hogy valami nagyon erős okoknak kell lenni a múlt kérdései mögött. 

Szuper izgalmas, lassan kikerekedő, de mindvégig figyelmet megtartó ez a történet is, ahogy Coben mindegyik könyve!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr777202055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása