Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Paul Doherty - A halál álarca

2014. április 21. - mood reader

letöltés_35.jpgDoherty első könyvei az ókori Egyiptomban játszódnak. Azokat a krimiket a helyszín és a kor miatt jobban kedveltem kicsit. 

Ez a könyv egy másik krimisorozatának része. Helyszín az ókori Róma, Konstantinusz császárságának kezdetén. A történetek állandó szereplői a császári család és "udvartartásuk". A "nyomozó", Claudia egy fiatal, okos, éles eszű lány és az ő környezete, barátai és kedvese az exgladiátor Murranus.

A nyomozásokra Konstantinusz anyja kéri fel a lányt, azaz kvázi udvari alkalmazott. Ezúttal egy rejtélyesnek látszó gyilkossági ügyben kell nyomoznia, ahol a gyilkos zárt ajtó mögött hagyta áldozatát, de mint mindig az eset összefonódik egy még fontosabb feladattal, jelen esetben megtalálni Szent Péter sírját. Eközben pedig  egy sorozatgyilkos garázdálkodik éjjel Róma utcáin, aki az éjjel lányait intézi el nem hétköznapi módon.

A könyv, hogyan a sorozat többi darabja és az Egyiptomi történetek is, izgalmas, szövevényes, tele történelemmel. Könnyű, kellemes olvasmány mindegyik:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr545866478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása