Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Steve Berry - Vérbosszú Párizsban

2013. január 27. - mood reader

images_5.jpgMár emlegettem a "Dan Brown" műfajt dos Santos esetében. Őszinte leszek: nekem Steve Berry az igazi Dan Brown, igazibb az igazi Dan Brown-nál is:) Mi az amitől jobb náluk? A titokban. Steve Berry titkai olyan titkok, amikre valóban kíváncsi lennék. Esetében a titkok alap információit nem annyira szájbarágósan adja át, de maximálisan ismerteti a történelmi hátterét, a következő bizonyítékokat, és egészen napjainkig nyomon követi a titok állását. Ha azt írja, hogy 2011-ben erről meg arról szóltak az újságok, akkor nyugodt szívvel üssük be a Google-ba az évszámot és a főbb kereső kifejezéseket, mert ezek a cikkek valóban léteznek, nem csak a történet hihető részleteit próbálják erősíteni. Az mondanám, hogy Dan Brown esetében a valóság fikció arány 50/50, dos Santos könyveiben úgy 70/30, de Steve Berrynél komoly 80/20-at érzek. És ettől lesz különösen izgalmas minden kalandja! Gyakorlatilag minden információ valós a témában, az író pedig csak egyféleképpen összeteszi a létező mozaikokat és előáll egy saját magyarázattal:) Csúcs:) 

Steve Berrytől ez már a 6. olvasmányom:) szerencsére az ő kötetei időrendi sorrendben kerültek a könyves boltok polcaira is így szépen lehet követni a főhős életét is. Főhősünk Cotton Malone volt amerikai ügynök, aki ugyan visszavonult, de valahogy mégis mindig belekeveredik egy kegyetlen, izgalmas, titokzatos, nemzetközi összeesküvésbe, mely persze amerikai érdekeket is sért, ezért össze kell játszania az amerikai ügynökökkel is:)  A kötetek során megismerjük Cotton múltját, karrierjét, családját és vannak még állandó szereplői a sorozatnak, mint a dús gazdag dán, vagy az amerikai ügyosztály vezetője és az USA elnöke:) Jó amerikai történethez mérten pedig lendületes, akció dús, több szálon futó és titokzatos történetre számítsunk minden Steve Berry esetében. Én nem bírom letenni és mindig alig várom már a következőt:)

A történetek alaptitkai közül nem egy volt teljesen új a számomra és megdöbbentő végig gondolni milyen sok elfelejtett, meg nem talált titok, kincs vár még felfedezésre a múltból):)

Az eddig megjelent és elolvasott könyvek az íróról pedig

A borostyán szoba
A harmadik titok
A templomosok öröksége
Alexandria link
A velencei árulás
Nagy Károly nyomában

http://hu.wikipedia.org/wiki/Steve_Berry

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr24960282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása