Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Frei Tamás - 2015

2014. január 13. - mood reader

letöltés_27.jpgKi ne ismerné Frei Tamást? És szinte biztosan hallott mindenki a riporter regénysorozatáról is. A minap olvastam, hogy az első két könyvet (A megmentő, a bankár), több, mint 250.000 példányban értékesítették hazánkban, amivel igen előkelő helyen áll a magyar kiadások listáján és szép summát kereshetett vele:) Megjegyzem nem sajnálom tőle! Szerintem annak idején is érdekes, különleges és izgalmas műsorokat készített, aztán időben lépett hazánkból... Nem tudom, hogy mennek a kávézói, de hangulatosak voltak és egyedi ötlet volt a könyvesbolthálózattal való megállapodás. 

Alapvetően azért olvastam el az első könyvét, mert úgy gondoltam, hogy egy ilyen világlátott ember biztosan érdekes, kalandos regényt tud írni. Na persze abban nem voltam biztos, hogy olvasható is lesz. Már az első 10 oldal után imádtam, örültem, hogy nem csak izgalmas és informatív, de nagyon olvasmányos és gördülékeny a stílusa. Végre egy kalandregény, ami a rengeteg különleges információval és a magyar francia légiós alakjával nem csak a nők, de a férfiak számára is kanapéra szögező könyvecske. Még a férjem sem tudta letenni és rekord sebességgel olvasta ki. Persze a szerelmes jeleneteken húzta az orrát, de a többivel teljesen elégedett volt. 

letöltés (1)_7.jpgAndré Calvi a magyar szakács, akinek a rendszerváltás idején az orosz maffia felgyújtotta az éttermét és megölte barátját, feleségét, kisfiát pedig elrabolta bosszúra szomjazva jelentkezik a francia idegen légióba és hivatásos profivá válik. Küldetése Magyarország megmentése!

Az első könyv csupa kaland, izgalom, leszámolás, bosszú, versenyfutás az idővel, az ország megmentése.

A második könyv már elég sok politikai, gazdasági háttér információt tartalmazott, hiszen a gazdasági válság magyarországi viszonylatairól szól. 

Ám ez a harmadik könyv már szinte csak politika. Egyik oldalról remek, szépen elmagyaráz néhány összefüggést, hogy azok is megérthessék, akik nem látnak át a politikai kommunikációs ködön. De ugyanakkor hiányzott a kaland, az izgalom. Volt benne az is, talán kicsit keményebb is volt André, mint az előbbi kötetekben, de az arányok egyértelműen eltolódtak a politikai magyarázatok felé. Érthető, hiszen most a választások miatt ismét a politika kerül előtérbe, ráadásul a sorok között csak kevesen olvasnak:( Ha jól emlékszem, akkor a 2015-nek már 2013 tavaszán meg kellett volna jelennie. És látva az aktualitások sorát valószínűleg az író kicsit frissítette a könyvet a 2012-13-as eseményekkel (trafik ügy, rezsicsökkentés..), ezért csúszott a kiadás. És őszintén szólva némileg csodálkozom is, hogy ilyen simán meg tudott jelenni ezzel a tartalommal:) 

Mindamellett harmadszor is gyorsan, versenyben olvastuk a férjemmel, szörnyülködtünk, meg bólogattunk és nagyon jól szórakoztunk.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Frei_Tam%C3%A1s

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr155732005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása