Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

Steven Saylor - A hét csoda

2014. május 26. - mood reader

images_16.jpgVégre, végre Gordiánus a római nyomozó visszatért! Imádom ezt a sorozatot! Picit csalódás csupán, hogy oly hosszú idő után az új kötet valójában jól álcázott novella gyűjtemény. Ráadásul 0. rész, mivel időben az eddig megjelent kötetek előtt játszódik. 

Gordiánus 18 évesen neki vág egy kalandos utazásnak, mely során görög kísérőjével és tanárával, szidóni Antipatrosszal a híres költővel felkeresik az ókor 7 csodáját.(Mellesleg a költő valódi figura, aki először említi epigrammájában a 7 csodát.) Az utazás során pedig minden helyszínen különös kalandokba, rejtélyekbe, gyilkosságokba keverednek, melyeket az ifjú Gordiánus old meg. 

letöltés_37.jpgMegvallom jobban szerettem a hosszú, "egész estés" krimiket:( De persze ez a kötet sem volt rossz. Saylor nagyon látványosan, sok történelmi ismerettel tűzdelve ábrázolja az ókór monumentális csodáit. Legtöbbjük ma már nem látható, de az író segít elképzelnünk a Rodoszi kolosszust vagy az olümpiai Zeusz szobrot saját koruk tündöklésében, grandiózusságában. Hogy az embernek kedve támadna időutazni és a saját szemével is megcsodálni az isteneknek állított csoda szobrokat, épületeket. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr16109275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása