Egy jó könyv minden hétre

mood reader

mood reader

James Patterson a bestseller király

Olvassunk angolul is

2012. június 22. - mood reader

 

images_1.jpgJames Patterson ma talán az egyik legsikeresebb bestseller író az USA-ban. 33 év alatt több, mint 71 könyvet írt, ami nem rossz teljesítmény, ha figyelembe vesszük, hogy írni csak nyugdíjas éveiben kezdett el:)

Mára több, mint 250 millió könyvet adott el világszerte! Csak, hogy érezzük az író népszerűségének súlyát: az USA-ban több könyve kelt el, mint Stephen King, John Grisham és Dan Brown szintén jól ismert íróknak együtt összesen:) Amúgy szerintem nem rossz a PR-ja, és azért ebben a szakmában különösen Amerikában ez sem elhanyagolható előnyt képes biztosítani. És Patterson a hirdetési szakmában dolgozott mielőtt íróvá avanzsált:) Legutóbb éppen amerikai katonáknak ajánlott fel könyveiből egy nagyobb mennyiséget támogatva így a katonák könyvhöz jutását.

Miközben oly ismert és népszerű az író a tengeren túlon, nem sok könyve kapható magyar nyelven sajnos. Pedig szerintem egész izgalmasak és pörgősek a könyvei. Mindkét legismertebb könyvsorozata brutális és nagyon okos sorozatgyilkosok véres hajkurászásán alapszik. A Women's Murder Club főhőse egy 30 éves gyilkossági nyomozó hölgy és barátnői, akik segítenek neki az esetek megoldásában, másik közkedvelt karaktere pedig Alex Cross, a pszichológus-gyilkossági nyomozó (valahol a profilozó és a pszichológus határán) FBI kapcsolatokkal.

A sorozatot természetesen CSAK is sorban olvasom, mert azért a könyvek nem teljesen függetlenek egymástól, hiszen a karakterek élete, a környezetük, barátaik, gyermekeik sorsa folyamatosan alakul és alakítja a sztorit is. http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Cross  

13143.jpgAlex Cross egyébként érdekes figura lehet számunkra, mivel amellett, hogy amerikai és pszicho-zsaru még ráadásul fekete is, aki Washington D.C feketék lakta negyedében él nagymamájával és 2 gyermekével (Jannie, Damon). Feleségét meggyilkolták és nagyon nehezen szedi össze magát érzelmileg. Ami elképesztő számomra, hogy Patterson hihetetlenül keményen bánik főhőseivel és csőstül küldi rájuk a pszichopata gyilkosokat, akik családját, barátnőit, társait is veszélyeztetik,és egyetlen tollvonással szabadul meg fontosabb szereplőktől is a kötetek során. Szóval így az 5. könyre (Pop Goes The Weasel) már tényleg nagyon sajnálom szegény Alex-et.

Ha könnyed kikapcsolódásra vágytok, akkor én mindenképpen ajánlom nektek James Patterson könyveit ráadásul ANGOLUL.

Jaj mindig 2-3 jó vastag könyvvel utazom nyaralni, de 2 éve Krétán a nyaralás közepére elfogyasztottam az összeset és teljes kínban voltam. Ekkor figyeltem fel a halban egy könyvállványra. Szuper dolog, hogy a nyaralók az elolvasott könyveiket felajánlják a következő csoportoknak:) persze csak orosz és angol könyvek voltak és itt találtam meg az első Patterson kötetet. Azelőtt nem olvastam angolul, mert valamiért nem bírtam szótár nélkül csak úgy haladni, olvasni. Minden szót akartam érteni, minden árnyalat fontosnak tűnik. És kényszerből megtanultam Pattersonnal angolul olvasni:) Rá kellett ébrednem, hogy az amerikai bestsellerek elég egyszerűcskék szókincsben, nincsenek árnyalatok vagy megy, vagy fut, vagy áll a szereplő, nem iramodik, bandukol, kullog, sprintel:):) ráadásul olyan sűrűek a fejezetek, mintha film snitteket olvasnál:) egy 300 oldalas (kis méretű) könyv 100-130 chapter, ami jó, mert 3-4 oldalt gyorsan el lehet olvasni:)

Na és jó hír, hogy már készül az első Alex Cross film is:):) http://www.imdb.com/title/tt1712170/ 

Izgalmasnak ígérkezik különösen a gonoszt megformáló ex-lostos Matthew Fox alakítása miatt. Nálam Cross kicsit fiatalabb és kidolgozottabb, jóképűbb fekete figura, de nagyon várom a filmet!

(képek a filmből http://www.iwatchstuff.com/2012/05/matthew-fox-looks-super-crazy-in-alex-cr.php)

 

Amit viszont szintén nem tudtam, hogy Alex Cross filmek voltak már!! Mégpedig Morgan Freeman főszereplésével!! Csak sajnos Cross karakteréhez már picit idős volt szerintem, de a filmek jók!

https://www.youtube.com/watch?v=kswRbwYqn3k&feature=related (első könyv)

https://www.youtube.com/watch?v=pC0Ul29wCj4 (második könyv)

Hamarosan olvasom a másik sorozat (Women's Murder Club) legújabb kötetét is!!!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mood-reader.blog.hu/api/trackback/id/tr874604216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása